Új tanműhellyel bővült a keszthelyi Asbóth Sándor Szakiskola PDF Nyomtatás E-mail
Új tanműhellyel bővült az Asbóth Sándor Térségi Középiskola. Keszthely önkormányzata egy Balaton-parti ingatlanon biztosított egy épületet az iskolának, ahol a kőművesek, festők és a burkolók gyakorolhatják a szakmát. Az épület, ahol a tanműhelyt kialakították, régen tekepálya volt. Az átalakításhoz szükséges valamennyi munkát az iskola tanulói és oktatói végezték el. A beruházást szakképzési támogatásokból sikerült megvalósítani, csaknem két és fél millió forintból.


A tanműhelyt Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át. Az átadáson Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere és Csótár András az Önkormányzat Oktatási– és Kulturális Bizottságának elnöke megtekintették az új műhelyt és ízelítőt kaptak a tanulóktól az ott folyó munkából is. A szakképzésben egyre inkább elvárás, hogy az alapképzést iskolai tanműhelyben szervezzék meg az intézmények és az alapképzés után a tanulók gazdálkodó szervezetekhez, vagy vállalkozókhoz kerülnek.
Az új tanműhelyben a kőművesek, a festők és a burkolók megtanulhatják a falazást, a mázolást és a tapéta ragasztást, valamint a csempézés technikáját.

 {youtube}GnX7ggI1bos{/youtube}

Részlet a Keszthelyi Televízió adásából

Az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium fejlesztése nem állt meg a tanműhely átadásával, hiszen a már korábban kialakított asztalos tanműhely bővítését decentralizált pályázatból sikerült megvalósítani, és üzembe helyeztek egy 7,5 millió forint értékű faipari CNC felsőmarógépet. Ezzel az asztalos tanulóknak javultak a lehetőségeik, hogy minél jobb minőségű és széleskörű szakmai tudást sajátítsanak el.

Forrás: Keszthelyi Televízió