Meghitt karácsony PDF Nyomtatás E-mail
 December 24-én igazi karácsonyi meglepetés érte a 9 gyermeket nevelő Tuboly családot. Manninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke kopogott be Tubolyékhoz, akik nagy izgalommal várták vendégüket. A közgyűlés elnöke természetesen nem érkezett üres kézzel, de az ajándékozás előtt rögtönzött névsorolvasással ellenőrizte, hogy mind a 9 gyermek ott van -e a karácsonyfa mellett.

  

Egy hatalmas ajándékdobozból a legkisebbnek - a 2 éves Timikének - mesekönyv, a tinédzsereknek MP3 lejátszó valamint az egész családnak szaloncukor és focilabda került elő. A gyerekek megilletődötten nézegették a meglepetéseket.  Tubolyék a nyáron megkapták a Családdal Zaláért elismerést, amelyet az idén első ízben adományozott oda a Zala Megyei Közgyűlés a megye 1000 éves évfordulójára rendezett ünnepségen. A díjjal együtt kaptak ajándékba egy 1 hetes balatoni üdülést. Ez volt az első, hogy a család valamennyi tagja közösen nyaralhatott a magyar tenger partján. A kitüntetést a következő években minden alkalommal olyan családok kapják, akik több gyermeket nevelnek és példaértékű életet élnek.

A 11 fős csonkahegyháti család ünnepi, karácsonyi ebéddel vendégelte meg a Zala Megyei Közgyűlés elnökét. Manninger Jenő úgy nyilatkozott: a Tuboly család azért is érdemelte meg az elismerést, mert annak ellenére, hogy 9 gyermeket nevelnek minden családtag teszi a dolgát. Valamennyien iskolába járnak, a  nagyobbak dolgoznak és segítik, támogatják egymást mindenben. Tuboly József családfő megköszönte a megyei közgyűlés elnökének a látogatást és az ajándékokat is a gyermekek nevében. Tubolyéknál a legkisebb gyermek 2  a legidősebb 22 éves.
 
Zsuppán Beáta