Koccintás és áldás a Balatonra PDF Nyomtatás E-mail
A Balaton, illetve a zalai part jövőjére, fejlődésére, valamint a turizmus növekedésére koccintottak a keszthelyi mólón. A hagyományteremtő Balatoni óévbúcsúztatón Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala megyei közgyűlés elnöke szólt a jelenlévőkhöz, hangsúlyozva: bízik abban, hogy a nehézségek ellenére a tónak, a hozzá kötődő turizmusnak van és persze lesz jövője, a várható nehézségek ellenére is.

Azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy 2010 közepétől az idegenforgalmat szolgáló, fellendítő fejlődés induljon a térségben, Keszthelytől Balatongyörökig. Hasonlóképpen fogalmazott Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere is, aki úgy fogalmazott: szeretné, ha a turizmus szempontjából nem átlagos éveket kellene emlegetniük, hanem a folyamatos erősödés, az ütemes fejlődés jellemezné az ágazatot.

A beszédeket követően dr. Léber Mihály atya áldotta meg a Balatont, majd a jelenlévők – köztük Szalóky Jenő, a megyei turisztikai bizottság elnöke, valamint kistérségi polgármesterek – jó szerencsét kívánva koccintottak a 2010-es esztendőre.

Szerző: Sámel József - Zalai Hírlap