Nem tett le az MSZP a nyugdíjpénztárak privatizációjáról PDF Nyomtatás E-mail

 Aki nem akarja a nyugdíjak privatizációját, az a Fidesz aláírásgyűjtő ívét írja alá. Az MSZP-nél ilyen vállalás nincs! Vajon miért? - hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Tegnap az MSZP és a Fidesz nyugdíjas tagozata is aláírásgyűjtésbe kezdett a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban. A Fidesz azoknak az aláírására számít, akik egyetértenek abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat, így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját, ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint a gazdasági növekedés hozadékaiból a nyugdíjasok is megfelelő mértékben részesülhessenek - mondta el Cser-Palkovics András.

Jól látható, hogy a Fidesz nyugdíjas tagozata négy kérdésben gyűjt aláírást, az is látható, hogy az MSZP csak három kérdésben gyűjt aláírást - hívta fel a figyelmet a politikus, leszögezve: ismételten lebuktak a szocialisták, ezen a héten már nem először. A Fidesz helyettes szóvivője emlékeztetett: alig néhány napja került nyilvánosságra a Gyurcsány Ferenc által létrehozott Nyugdíj és Időskor Kerekasztal által készített kormányanyag, mely szerint 70 évre kell emelni a nyugdíjkorhatárt, valamint privatizálni kell a nyugdíjalapokat, illetve a nyugdíjrendszert. Annak érdekében, hogy a szocialisták elfedjék saját terveiket, hazugsággal és rágalmakkal támadták a Fideszt. Ezt a szocialista módszert már 2006 óta ismerjük - fogalmazott Cser-Palkovics András. A két aláírásgyűjtő ív összehasonlításakor egy másik hazugságon is tetten érhetjük a szocialistákat: az MSZP bármit is mond, nem tett le a nyugdíjpénztárak privatizációjáról. A nyugdíjpénztárak privatizációja veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeni nyugdíjasok nyugdíját is - figyelmeztetett a képviselő.

Aki az MSZP-re szavaz, az a nyugdíjpénztárak privatizációjára szavaz, vagyis arra voksol, hogy olyan magánosítás történjen, mely veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeni nyugdíjakat. A megoldás az, hogy le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, és meg kell védeni a nyugdíjasokat attól, hogy az MSZP privatizálhassa a nyugdíjalapokat, nyugdíjpénztárakat. Aki nem akarja a nyugdíjpénztárak privatizációját, az a Fidesz nyugdíjas tagozatának aláírásgyűjtő ívét írja alá - szögezte le Cser-Palkovics András.

(fidesz.hu)