A Fidesz bemutatta Zala megyei képviselőjelöltjeit PDF Nyomtatás E-mail

Gyutai Csaba, a Fidesz megyei elnöke, az országgyűlési képviselőjelöltjeik hétfői, zalaegerszegi bemutatásán közölte: a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt Zalában olyan országgyűlési képviselőjelölteket választott, akiket a saját közösségükben, választókörzetükben elfogadnak, életútjukkal, korábbi teljesítményükkel alkalmasak arra, hogy a reményeik szerint polgári többségű parlamentben képviseljék választóikat.

Mint a sajtótájékoztatón kiderült: a jelöltek mindegyike polgármesterként vagy a megyei közgyűlés vezetőjeként is tevékenykedik Zala megyében.

A zalai 1. választókörzetben, Zalaegerszegen, a város polgármesteri tisztségét negyedik ciklus óta, parlamenti képviselői posztját pedig második ciklus óta betöltő Gyimesi Endrét jelöli ismét a Fidesz-KDNP. A jelölt kifejtette: legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést és a gazdaság stabilitásának helyreállítását, valamint a közbiztonságba vetett hit visszaadását tartja.
A 2. választókörzetben, Nagykanizsán és a környező településeken Cseresnyés Péter lesz ismét a jelölt, aki jelenleg Nagykanizsa alpolgármestere is egyben. A tájékoztatón úgy vélekedett: a munkahelyteremtés Nagykanizsára hangsúlyozottan igaz, hiszen a General Electric, a város legnagyobb ipari foglalkoztatója korábban közel kétezres létszámleépítést jelentett be.
A zalai 3-as számú választókörzetben, Keszthelyen és térségében a Fidesz újból Manninger Jenőt indítja, aki ebben a ciklusban a Zala Megyei Közgyűlés elnöki tisztét is betölti. A keszthelyi körzet legnagyobb problémájaként a kórház anyagi helyzetét jelölte meg, de turisztikai és gazdasági szempontból kiemelten fontosnak nevezte a sármelléki repülőtér kérdését, amelynek kapcsán kifejtette: a működéséhez az új kormánynak több állami segítséget kell adnia.
A zalai 4. választókörzetben, Lenti-Letenye térségében új jelöltet állított a pártszövetség Pintér László személyében, aki 2006 óta a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. Úgy fogalmazott, hogy a falvak kiürülésének megállítását, az önellátó élelmiszeripar helyreállítását tartja kiemelt feladatának.
Az 5. választókörzet, Zalaszentgrót és térségének jelöltje újból Vigh László, aki polgármesterként negyedik ciklusban tevékenykedik Felsőrajkon. Legnagyobb gondnak nevezte a falvakban élők számára a munkahelyek hiányát, továbbá az alapfokú oktatás visszaszorulását.
Gyutai Csaba az MTI kérdésére elmondta: a 4-es választókörzetben a pártszövetséget az országgyűlésben mostanáig képviselő, de ezúttal jelöltként nem indított Nógrádi Lászlót "meg fogja találni a számára testreszabott feladat". Az korábban már napvilágot látott, hogy az elmúlt hónapokban zajlott viták szerint a lenti-letenyei választókörzet egyes tagszervezetei újból indították volna, de végül Pintér László jelölése mellett döntöttek. mti
forrás: www.monitormagazin.hu