Vigyázzunk, kinek adjuk a kopogtatócédulákat! PDF Nyomtatás E-mail

Többen arra készülnek, hogy a választókat megtévesztve, a Fidesz nevében gyűjtsenek ajánlószelvényeket az áprilisi országgyűlési képviselő választásokra. A büntetőtörvénykönyv szerint, aki ilyen módon megtéveszti a választókat, bűncselekményt követ el, és tette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az elmúlt napokban több településen is jelentettek csalókat. Pécsett sikerült is beazonosítani az illetőket, akik magukat a Fidesz önkénteseinek adták ki, kitöltetlen, de aláírt kopogtatócédulákat gyűjtöttek, amelyeket valójában a Jobbiknak gyűjtöttek.
Tatabányán is tömegesen és szervezetten éltek vissza a Fidesz nevével. Olyan is előfordult, hogy Fidesz-logóval ellátott papírt mutatott fel valaki és így csalta ki a választópolgár ajánlószelvényét.
A Nógrád megyei Kishártyán és Etes községekben a Fidesz képviselőjelöltje nevében élelmiszercsomagokat ígértek a kopogtatócédulákért. Mivel a Fidesz nem adott felhatalmazást senkinek se arra, hogy úgy gyűjtsön ajánlószelvényt, hogy azért bármilyen ellenszolgáltatást ígér, feljelentést tett a salgótarjáni rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.
Heves megye több településéről is érkeztek bejelentések, miszerint ál-Fideszesek gyűjtik az ajánlószelvényeket.
Fontos, hogy minden esetben kitöltsék a képviselőjelölt nevét, az őt jelölő párt nevét, és olyan embernek adják oda, akik rendelkeznek hivatalos, névre szóló megbízólevéllel és igazolvánnyal, melyen Kubatov Gábor pártigazgató aláírása és a Fidesz hivatalos pecsétje szerepel.