850 ezer ajánlószelvénynél áll a Fidesz PDF Nyomtatás E-mail

Nyitrai Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy már ennyien bizalmukba fogadták a Fidesz-KDNP jelöltjeit, és nekik adták az ajánlószelvényüket. 8-a óta folyik az ajánlószelvények gyűjtése, és az országgyűlési választások első fordulójáig még 53 nap van hátra.

 

Fidesz az ajánlószelvények gyűjtésére úgy tekint - mutatott rá a képviselő -, mint egy nagy lehetőségre, hogy találkozhassanak az emberekkel szerte az országban. Éppen ezért pártja komoly célt állított maga elé: 2 millió ajánlószelvény összegyűjtését tervezik. Nyitrai Zsolt leszögezte: nem számháborúzni akarnak, hanem az a lényeg, hogy minél több emberrel tudjanak személyesen találkozni.
Az ajánlószelvények eddigi gyűjtése azt mutatja: soha nem volt még ilyen nagy az igény a változásra, mint most - mondta a politikus, hozzátéve: a saját tapasztalatai is ezt igazolják, hiszen már 1994 óta részt vesz az ajánlószelvények gyűjtésében. A változásra való igény abban is megjelenik, hogy nagyon sokan nem várják meg az önkéntesek megjelenését, hanem maguk keresik fel a Fidesz választókerületi irodáit, és adják le ajánlószelvényüket - tájékoztatott Nyitrai Zsolt.

A Fidesz operatív igazgatója felhívta a figyelmet arra is: az idei ajánlószelvény-gyűjtés újdonságaként egyre több ember jelezte az interneten, hogy a Fidesz-KDNP-nek szeretné adni a kopogtatócéduláját, és ezért kéri, hogy keressék őt fel az aktivisták.

A Fidesz-KDNP jelöltjei és önkéntesei tegnap estig 850 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, s Nyitrai Zsolt elmondta: nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy már ennyien bizalmukba fogadták a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

Két héttel ezelőtt kiderült, hogy egy országosan szervezett hálózat keretében álfideszesek gyűjtenek a Fidesz nevében kopogtatócédulákat - mutatott rá Nyitrai Zsolt, hozzáfűzve: ezt a Fidesz úgy próbálja kivédeni, hogy minden önkéntesük kapott lepecsételt, hivatalos megbízólevelet. A politikus kérte azokat az embereket, akik kormányváltást akarnak, és ezért a Fidesznek adják az ajánlószelvényüket, kérjék meg a hozzájuk kiérkező aktivistákat, hogy mutassák meg a megbízólevelüket. Az álfideszeseket pedig felszólította: hagyjanak fel a törvénysértő magatartásukkal, és figyelmeztette őket, hogy ez a tevékenység akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Forrás: www.fidesz.hu