Nemzeti közmegegyezés született PDF Nyomtatás E-mail

„Olyan kormányzati politikára van szükség, ami az egész nemzet érdekeit tartja szem előtt”- szögezte le Navracsics Tibor a Fidesz elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Április 11-én, vasárnap mérleget vont az ország a szocialista-szabaddemokrata kormányzati politikáról, és az országgyűlési választás egyértelműen megmutatta, hogy nemzeti közmegegyezés született arról, súlyos válságban van az ország, ezért új politikai vezetésre van szüksége hazánknak - jelentette ki Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: nemzeti közmegegyezés van arról is, hogy az elmúlt 4-8 év politikája válságba és kudarca sodorta hazánkat, ezért ez az ösvény nem folytatható. Mint fogalmazott, Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amelynek erős és világos jövőképe van, amely határozott képpel rendelkezik Magyarországról, és amelyik hatékonyan képes kezelni a válságot.
A fideszes honatya szerint az első forduló a kormányzati politikáról, a második pedig a következő kormányzat felhatalmazásának mértékéről szól. Navracsics Tibor az országgyűlési választás nemzetközi visszhangjára utalva úgy fogalmazott, a külföldi piacok és befektetők is jól reagáltak az eredményre. Ők is örömmel üdvözölték a Fidesz sikerét, és ők is egyértelmű és nagy felhatalmazást várnak a következő kormánytól.

"Olyan kormányzati politikára van szükség, ami az egész nemzet érdekeit tartja szem előtt" - szögezte le Navracsics Tibor, kiemelve: a Fidesz ennek megvalósításához kéri a szavazatokat a második fordulóban. Hozzáfűzte: Magyarországnak hatékony, egységes és a lehető legnagyobb legitimációval létrejött kormányra van szüksége. A frakcióvezető újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, a miniszterelnök-jelölti vitát nem tartja jogosnak, ugyanis már az első fordulóban eldőlt, ki alakíthat kormányt.