Fontos és bíztató eredmény Hévízen PDF Nyomtatás E-mail

Az országgyűlési választok első, a 3. számú választókörzetben és Zala megyében egyben utolsó fordulójának eredményével kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót Papp Gábor, a Fidesz hévízi csoportjának elnöke, önkormányzati képviselő.

Papp Gábor mindenekelőtt gratulált a többi jelölt és szervezet elért eredményéhez és megköszönte a szavazók részvételét, valamint a városban élő aktivisták munkáját. Rámutatott: az elért eredményt márt a szelvények gyűjtése során lehetett érzékelni, hiszen több mint 1400 cédulát gyűjtöttek össze hévíziektől és mintegy 500 darabot a szomszédos településekről. Kiemelte a magas, 72,96 százalékos részvételt a városban, mely véleménye szerint még az itt nyaralók és pihenők szavazata nélkül is magasnak mondható.
Tájékoztatott: Manninger Jenő, a Fidesz-KDNP  jelöltje Hévízen 2 132 voksot, így 65,38%-os eredményt ért el. A Fidesz-KDNP pártlista pedig 2 085 szavazatot kapott, ez az összes voks 63,62%-a.
- Az eredmények azért is fontosak, mert bár 2006-ban is nyert Manninger Jenő  és a FIdesz városunkban, a mostani szavazáson a 4 évvel ezelőtti választásnál alacsonyabb részvétel mellett (-6 - 7%) is 150-200 szavazattal többet kapott a párszövetség, mely eredmény egyértelműen a polgári oldal megerősödését mutatja – hangsúlyozta Papp Gábor. Hozzátette: az őszi önkormányzati választásokra készülve ez igen fontos és biztató eredmény.    

Forrás: www.monitormagazin.hu