Együttműködést várnak el Hévíztől PDF Nyomtatás E-mail

Manninger Jenő, a Fidesz országgyűlési képviselője és Papp Gábor a Fidesz hévízi csoportjának vezetője június 25-én sajtótájékoztató keretében szólította fel Vértes Árpád polgármestert és Hévíz Város képviselőtestületét, hogy ne akadályozzák, hogy az új kormány és annak hivatalai végezhessék a munkájukat, amelyre a választópolgárok felhatalmazták.

A kétmarmados többséggel felruházott kormány az ország minden szegmensében rendet kíván tenni, felszámolva ezzel a visszásságokat és a gazdasági fejlődés elindítása és a törvényes rend helyreállítása érdekében.


A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház Nonprofit Kft.-nél az elmúlt években számos tisztázatlan, felettébb gyanús ügy került napvilágra. A Somogy Megyei Főügyészség és a Zala Megyei Rendőr Főkapitányság is nyomoz, illetve vizsgálódik az ügyekben. A Somogy Megyei Főügyészség szerint a gyógyfürdőnél a helyi sportkör támogatása és a prémiumok kifizetése ügyében merült fel a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja, de vizsgálják a közbeszerzési eljárások, pályázatok befolyásolásának gyanúját is.

Manninger Jenő és Papp Gábor Fideszes politikusok tisztában vannak azzal, hogy a képviselőtestület egyes tagjai és családtagjaik gazdaságilag függenek a kórház jelenlegi vezetésétől, de ez nem akadályozhatja meg őket abban, hogy tisztán lássanak és együttműködjenek a kormányzati szándékkal.

2006 év végén Hévíz Város képviselőtestületének hat tagja és Vértes Árpád polgármester megszavazta az előző kórházigazgató minden indoklás nélküli leváltását, az akkori kormányon lévő MSZP-SZDSZ-s minisztérium döntését támogatva.
Most, amikor sorra kerülnek napvilágra a vélelmezhető visszásságok - legutóbb a Castrum Gyógykemping ügye, illetve a korábbi, 5 milliárd forintos lehetséges fejlesztés közbeszerzésének leállítása, és az üzleti intézkedésekkel kapcsolatban indított vizsgálatok -, egyértelműen támogatandó, a többségi tulajdonos MNV Zrt szándékai, hogy égetően szükséges a kórház vezetőjének leváltása és az ügyek tisztázása.
Manninger Jenő országgyűlési képviselő hozzátette: a napokban személyesen is felkeresi, és együttműködésre szólítja fel Vértes Árpád polgármestert, hogy működjön együtt az államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel, a kórház igazgatójának leváltásban.