Készülnek a megyei önkormányzati választásokra PDF Nyomtatás E-mail

Kistelepülések megsegítését a nagyobb településekkel való együttműködést tartja továbbra is a legfontosabb feladatának Manninger Jenő a Fidesz-KDNP megyei listavezetője, elnökjelöltje, melyet augusztus 18-i sajtótájékoztatóján jelentett be Pacsán. 

Az elmúlt ciklus eredménye, hogy a megye működtetni tudta intézményeit, annak ellenére, hogy az elmúlt 4 év alatt a korábbi kormányzat 3,9 milliárd forintot vont el a megyéktől. - folytatta Manninger Jenő. - Eredménynek tekinti azt is, hogy 1,9 milliárd forintot sikerült kigazdálkodni, a többit hitelből sikerült pótolni. A Megyei Önkormányzat sikernek tekinti azt is, hogy eredményeket értek el olyan esetekben is, amikor a spekulatív milliárdosok helyett a zalai gazdálkodók juthattak földtulajdonhoz.
A Zala Megyei Önkormányzat jelenlegi vezetése továbbá fontosnak tartja a településekkel együtt a kulturális és a helyi értékek védelmét, valamint a gyógyturizmus mellett a kulturális és gasztronómiai turizmus fejlesztését, ebben továbbra is önként szerepet vállal.

Az Orbán-kormány választási ígéretének megfelelően csökkenti a megyei politikusok létszámát, így a testület 40 helyett 15 főből fog állni, ebből reményeink szerint a Fidesz-KDNP jelöltjei legalább 10 helyet fognak betölteni.
A Fidesz-KDNP a megyei lista összeállításánál beleértve a listát vezetőket is figyelembe vették a területi elvet, valamint a szövetségesekkel való együttműködést:
Az 1. helyen Manninger Jenő (Gyenesdiás) a Zala Megyei Közgyűlés jelenlegi elnöke, országgyűlési képviselő szerepel.
2. helyet Dr. Pál Attila (Lenti) Lenti város alpolgármestere, a Zala Megyei Közgyűlés tagja tölti be.
A 3. helyen Nagy Kálmán (Pacsa), a Zala Megyei Közgyűlés jelenlegi alelnöke szerepel.
A széleskörű együttműködés jegyében, így a lista hetedik helyén szerepel a LUNGODROM képviseletében Vajda László, a nyolcadik helyen a KDNP képviseletében Sáringer - Kenyeres Tamás és a kilencedik helyen Zsuppányi Gábor a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja képviseletében.
A Fidesz és szövetségesei képviseletében a megyében több mint ezer önkéntes gyűjti az ajánlószelvényeket, de ezúton is kérjük a választópolgárokat, hogy a megyei ajánlószelvényeket Fidesz-KDNP jelöléssel a választókerületi irodákba  vagy a körzetükben induló képviselőknek adják le.

Irodák:

8900 Zalaegerszeg Kosztolányi u. 8.
8800 Nagykanizsa Rozgonyi u. 1.
8360 Keszthely Kossuth L. u. 47.
8960 Lenti Templom tér 10.
8999 Zalalövő Szabadság tér 10.