Hévízi Tárlat nyílt a fővárosban PDF Nyomtatás E-mail

2010. szeptember 6-tól hagyományteremtő szándékkal nyílt tárlap hévízi festő- és üvegművészek kiállításából Budapesten, a belvárosi Puskin Kávézóban. A Hévízi Tárlat célja, hogy Hévíz, a világhírű gyógyfürdő-város a kultúra területén is bemutatkozhasson fővárosban.

A Hévízi Tárlatot Papp Gábor hévízi önkormányzati képviselő, polgármesterjelölt hívta életre, mondván, Hévíz felbecsülhetetlen természeti kincse mellett rendelkezik még egyéb értékekkel is, amelyekre büszkék lehetnek. Papp Gábor köszöntőjében elmondta, hogy a tárlattal egyfajta kulturális hidat szeretnének létrehozni Hévíz és a főváros között. Összegyűjtötte Hévíz tehetséges művészeinek alkotásait, és három hétig egy forgalmas belvárosi kávézóban kerülnek kiállításra. A polgármesterjelölt elismerte, hogy nem hanyagolható el a marketing érték sem, hiszen a művészek mellett a hévízi szállodák és szállásadók is kiállíthatták plakátjaikat, prospektusaikat. A Hévízi Tárlatot Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki elmondta, nagyon jó ötletnek tartja, hogy Hévíz városát a kultúrán keresztül mutatják be a budapestieknek. A világhírű fürdőváros nem csak a gyógyulni vágyók számára nyújthat élményeket, sajnos kevesen tudják róla, hogy alulról jövő kezdeményezésként élénk kulturális élettel is büszkélkedik.
A Hévízi Tárlat díszvendége volt Körtvéllyessy Zsolt, Jászai Mari díjas színművész, aki szintén köszöntötte a Hévízi Tárlat megnyitójának vendégeit és elmondta: nagyon örül, hogy a számára annyira kedves város most a fővárosban is bemutatkozik, ráadásul a művészet nyelvén. Fellépett Szirtes Edina hegedűművész is, akinek a neve többek között onnét ismert, hogy az idei augusztus 20-i  fővárosi tüzijáték zenéjét ő komponálta és énekelte.
A megnyitón fellépett a hévízi Musica Antiqua együttes, Varga Endre vezetésével, majd gasztronómiai bemutatóval és kóstolóval kedveskedtek a vendégeknek. Kiváló zalai borok mellett bemutatkozott a hévízi töpörtyűs pogácsa, valamint a káposztás és mákos rétes.

Az alábbi hévízi festőművészek kiállítását tekinthetik meg a látogatók a szeptember 26-ig a budapesti Puskin Kávézóban: Süsleczné Pázmány Ilona, Szax Andrea, Szilágyi András, Simon Endre, Düh Katalin, Józsvainé Kisslőrincz Edit, Révész Erzsébet, valamint Hermann Katalin üvegművész.