Egyhangú szavazással választották újra Manninger Jenőt PDF Nyomtatás E-mail

Megtartotta alakuló ülését a Zala Megyei Közgyűlés. A következő 4 esztendőben a korábbi ciklustól eltérően nem 40, hanem 15 képviselő vesz részt a közgyűlés munkájában. A képviselők megbízólevelét Dr. Tóth László, a Területi Választási Bizottság elnöke adta át.

A Zala Megyei Közgyűlésben 10 helyet szerzett a FIDESZ-KDNP, 2 mandátumot a JOBBIK és 3-at pedig az MSZP.

A képviselők titkos szavazáson döntöttek a közgyűlés elnökének személyéről. A szavazás végeredménye 15 érvényes vokssal, egybehangzóan, Manninger Jenőt választották ismét a Zala Megyei Közgyűlés elnökévé.

Az alelnöki posztra 2 személyt jelöltek: Dr. Pál Attilát és Nagy Kálmánt. Az alelnököket 14 szavazattal, egyhangúlag választotta meg a képviselőtestület.

A Zala Megyei Közgyűlés zárt ülésen döntött a főjegyzői posztra érkezett pályázati anyagokról. A főjegyzői kiírásra 5 pályázat érkezett, melyek közül végül a testület Dr. Mester Lászlónak szavazott bizalmat. A posztot szeptember elsejéig Sifter Rózsa látta el, akit a Zala Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének neveztek ki, s most eddigi jogi helyettesét választották meg főjegyzőnek.

Forrás: www.monitormagazin.hu