Hivatalosan is átadták a Csik Ferenc Tanuszodát PDF Nyomtatás E-mail

Keszthely - Pénteken hivatalosan is átadták Keszthely tanuszodáját. Az intézmény az Olimpiai Bajnok úszóról, Csik Ferencről kapta nevét. Az ünnepségen tiszteletét tette Cseh László világbajnok, sokszoros Európa – bajnok úszó.

A tanuszoda már fogadja a vendégeket néhány hete, az ünnepélyes felavatásra, azonban csak most került sor. A megnyitón köszöntőt mondott Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. Ruzsics Ferenc, Keszthely Város polgármestere, Ruzsics Ferenc köszöntőjében Csik Ferencet idézte, azt mondta: "Nagyon boldog vagyok!" A város első embere elégedett, hogy végre a Balaton fővárosa is büszkélkedhet tanuszodával és reméli, hogy népszerű lesz a lakók körében is.

A köszöntők után Tál Zoltán plébános megszentelte az uszodát, majd megkoszorúzták Csik Ferenc emléktábláját. A meghívott vendégek között volt Csik Ferenc lánya is, Csik Katalin, aki örömét fejezte ki, hogy édesapja nevét viseli a keszthelyi tanuszoda.

Az ünnepség hivatalos része után a legkisebbeké lett a főszerep, akik nagy lelkesedéssel mutatták be mit is csinálnak egy – egy babaúszás alkalmával.  Ezután Cseh László Világ - és Európa - bajnok úszó csobban a medencében és úszta a hosszokat.

A "régi szokásnak" megfelelően is felavatták a medencét, Pálinkás Róbert, alpolgármester udrott a vízbe öltönyben. Az ünnepség végén néhányan még lefényképezkedtek Cseh Lászlóval és autógrammért is sokan sorba álltak. A Csik Ferenc Tanuszoda egész évben minden nap nyitott kapukkal és vízzel teli medencével várja az úszni vágyókat.

 

forrás: Keszthelyi Televízió