Biztosított a pénzügyi egyensúly a Zala Megyei Önkormányzatnál PDF Nyomtatás E-mail

Többek között ez is kiderült az Állami Számvevőszék által tartott átfogó vizsgálatból – hangzott el a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón.

 

Warvasovszky Tihamér az ÁSZ alelnöke kihangsúlyozta, hogy a 2007 és 2009 közötti gazdálkodást vizsgáló jelentés annak ellenére számos pozitívumot tartalmaz: a megyei önkormányzatok számára évről évre nehezebb a gazdálkodás, az előző kormányzat folyamatos pénzelvonásai miatt.
Manninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a hivatal számára fontos visszajelzés például az, hogy az Állami Számvevőszék több ponton, például a belső ellenőrzést illetően kiváló minősítést adott az önkormányzat működésére.
Dr. Sepsey Tamás az ÁSZ főigazgató-helyettese prezentáció során mutatta be a megyei önkormányzatnál végzett vizsgálat eredményeit. A számvevőszék által javasolt intézkedéseknek például a 96%-át teljesítette a hivatal – mondta a főigazgató helyettes. Emellett látható, hogy a takarékos működés egyik példája a Zala Megyei Közgyűlés Hivatala, hiszen alig több, mint 60 ember dolgozik ott.
Szó esett még arról is, hogy a megye gazdálkodásának egyensúlyához hozzájárulnak azok a kötvények, amelyeket pontosan erre a célra adott ki.
A sajtótájékoztatón elhangzott még: a hivatal maximálisan eleget tesz a törvényben előírt közzétételi kötelezettségének. Elektronikus úton bárki hozzáférhet a közérdekű adatokhoz az Önkormányzat honlapján.
A jelentésből kiderül az is, hogy Zala Megye Önkormányzata aktívan és sikeresen élt az uniós pályázati lehetőségekkel és pénzlehívásokkal is.