A Szabad Sajtó ünnepén PDF Nyomtatás E-mail

A Szabad Sajtó napja alkalmából köszöntötte a megyében dolgozó televíziósokat, rádiósokat és az írott sajtóban dolgozókat Manninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke az egyik zalaegerszegi belvárosi étteremben sajtóreggeli keretében.

 

A megyei elnök kihangsúlyozta: szinte már zavarba ejtő az az egyensúly és az a konfliktusmentes együttműködés, amely jellemzi a megyei önkormányzat és a megyei sajtómunkatársakat. Manninger Jenő abban bízik, hogy az önkormányzatok nehéz anyagi helyzete ellenére legalább évente egyszer, a Szabad Sajtó ünnepén tudnak találkozni a médiában dolgozókkal, egyben megköszönik az egész éves együttműködést.
Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében azt mondta: téves az a megállapítás, hogy a sajtószabadságra mostanság minden eddiginél nagyobb szükség van. Véleménye szerint a sajtószabadságra mindig is szükség volt és szükség lesz a jövőben is.
A Zala Megyei Önkormányzat Szabad Sajtó napi fogadásán részt vett a megyei önkormányzat főjegyzője, alelnökei és az aljegyző is.
A sajtó munkatársai ajándékként egy Zala Megye címerrel ellátott egyedi üvegtömböt vehettek át emlékül.