Szakmai elismerés a kórháznak PDF Nyomtatás E-mail

Szakmai elismerés a kórháznak - Sikerült megőrizni a stabilitást, a betegellátás javítását

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az idei év elején hirdette meg az „Év Kórháza 2011” pályázatát. A március elején megjelenő kiírás szerint a cím elnyerésére bármelyik egészségügyi szolgáltatást végző intézmény benyújthatta pályázatát, amennyiben megfelelt a kiírás feltételeinek.

A Zala Megyei Kórház egy 44 oldalas pályázatot nyújtott be, melyben az intézet átfogó képet nyújtott az elmúlt három év tevékenységéről, a fejlesztésekről, a humán erőforrás gazdálkodásáról, valamint a menedzsment működéséről. A Kórházszövetség Egerben megtartott kongresszusán az év kórháza címet a zalaegerszegi megyei kórház nyerte el.

A kórház főigazgatója elmondta, a megyei önkormányzatnak, mint a korábbi fenntartónak is köszönettel tartoznak, mivel támogatásuk tette lehetővé, hogy a pályázatuk tartalmazhatta: 60 napnál hosszabb idejű lejárt tartozásuk nincsen. Kérdésre válaszolva közölte: évente 34 ezer fekvő beteget és 800 ezer járó-beteget látnak el. Tavaly adták át a sürgősségi centrumot, és jelenleg is folynak milliárdos beruházások.       

A sajtótájékoztatón részt vett a korábbi fenntartó, megyei közgyűlés elnöke, Manninger Jenő is, aki szerint a megyei kórház felelősen gazdálkodott az elmúlt években, pénzügyi helyzete stabil, a nagyon nehéz körülmények között is. Az intézmény szakemberhiánnyal küzd, de a munkatársak szakmai szeretettel végzik munkájukat. A megyei önkormányzat fontosnak tartotta az intézmény működésének fenntartását és folyamatos fejlesztését.

A szakmai díjjal a kórház ötmillió forint, támogatáshoz is hozzájutott.  

 

forrás: ZALAMÉDIA