Kerékpáros központot avattak PDF Nyomtatás E-mail

A kerékpáros turisták számára pihenési lehetőséget, információkat, de kerékpár kölcsönzési lehetőség is biztosít az a Tourinform-iroda mellett kialakított kerékpáros központ, melyet ma adtak át Hévízen.

A központ a Hévízi és a Zalakaros Kistérség, valamint a Jankó Kerékpáros Csapata Bt-nek a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton elnyert támogatásából készült.

A kerékpáros központ mellett esőbeállók is készültek Hévízen és a kistérségi többi településén, valamint e projekt részeként Alsópáhokon játszótér, Zalaköveskúton kilátó és tanösvény létesült, s négy túraútvonalat is alakítanak ki ugyancsak a projekt elemeként.
Minderről Kozmaa Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője tájékoztatta a jelenlévőket.
Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a megyei elképzelésekbe is kiválóan illeszkedik a két kistérség közös pályázata, hiszen alapvető cél a kerékpáros turizmus feltételrendszerének fejlesztése, a Balaton körbekarikázásának lehetővé tétele. Mindehhez pályázati támogatások is szükségesek. Hozzátette: a turisták kiszolgálása mellett lényeges szempont, hogy a kerékpárt mint közlekedési eszközt a mindennapok közlekedésében természetessé tegyék.


forrás: monitormagazin.hu