Manninger Jenő
Élménygazdaság létesül Keszthelyen uniós támogatással PDF Nyomtatás E-mail

163 millió forintos uniós támogatással továbbá mintegy 30 millió forintos önrész hozzáadaásával létesülhet, Európában is ritkaságnak számító élménygazdaság a keszthelyi Georgikon Majormúzeumban - jelentették be sajtótájékoztatón a Balaton parti városban.

Bővebben...
 
Geotermikus energiával fűtenek a gyenesdiási idősek otthonában PDF Nyomtatás E-mail

 Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a Magyarországi Evangélikus Egyház "KAPERNAUM" Evangélikus Szeret Otthon 1 évvel ezelőtt, 2009. november 12-én nyert 30.057.072 Ft uniós támogatást.

Bővebben...
 
Egyhangú szavazással választották újra Manninger Jenőt PDF Nyomtatás E-mail

Megtartotta alakuló ülését a Zala Megyei Közgyűlés. A következő 4 esztendőben a korábbi ciklustól eltérően nem 40, hanem 15 képviselő vesz részt a közgyűlés munkájában. A képviselők megbízólevelét Dr. Tóth László, a Területi Választási Bizottság elnöke adta át.

Bővebben...
 
Az ipari parkok fejlesztése a gazdasági fellendülés egyik záloga PDF Nyomtatás E-mail

Ipari parkok jelentősége Zala Megyében - címmel tartottak sajtótájékoztatót a Megyeházán. A tájékoztatón részt vett Manninger Jenő a Megyei Közgyűlés és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Gyutai Csaba Zalaegerszeg alpolgármestere és Janzsó Tamás az Önkormányzati Ipari Parkok Országos Szövetségének elnöke.

Bővebben...
 
Film a zalai identitásért PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 11-én, a Millenniumi Emlékműavatáson és a Szent Adorján Családi Napon került bemutatásra a Zala Megyei Önkormányzat új imázsfilmje is, Zalaváron. A film, amely a „múlt.hit.jövő. Zala”  alcímet viseli, Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének megbízásából és ötlete alapján készült.

Bővebben...
 
Ünnep Zalaváron, az ősi megyeszékhelyen PDF Nyomtatás E-mail

Az ezer éves Zala megyét - akkori nevén Kolon - egy 1009-ben, Sólyban keletkezett, Szent István nevéhez kapcsolható oklevélben említik meg először. A történelmi évfordulóhoz kapcsolódóan tavaly júniusban az egykori Zala vármegye központi helyén, Zalavár-várszigeten, a történelmi emlékparkban jubileumi ünnepséget tartottak, ahol letették a majdani millenniumi emlékmű alapkövét is. Az ősi magyar jelképet felidéző, Makovecz Imre tervezte emlékművet 2010. szeptember 11-én a Szent Adorján családi nap keretében tartott ünnepségen avatták fel.

Bővebben...
 
Együttműködés a városokkal, segítség a településeknek PDF Nyomtatás E-mail

Együttműködés a városokkal, segítség a településeknek - ezzel a mondattal fémjelezte a megyei önkormányzat eltelt négy évét Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.
- Négy évvel ezelőtt, a megyei önkormányzatok választása előtt Ön a megyék létjogosultsága mellett érvelt. Bizonyította-e életképességét a megyerendszer?
- Egyértelműen. Négy éve az akkori kormányzat jogi-, ennek sikertelensége után pénzügyi eszközökkel igyekezett a megyéket elsorvasztani. A megyék azonban élni akartak, és életben is maradtak.

Bővebben...
 
Hévízi Tárlat nyílt a fővárosban PDF Nyomtatás E-mail

2010. szeptember 6-tól hagyományteremtő szándékkal nyílt tárlap hévízi festő- és üvegművészek kiállításából Budapesten, a belvárosi Puskin Kávézóban. A Hévízi Tárlat célja, hogy Hévíz, a világhírű gyógyfürdő-város a kultúra területén is bemutatkozhasson fővárosban.

Bővebben...
 
Zöld út a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének PDF Nyomtatás E-mail

Háromszázmillió forint uniós támogatás segítségével újul meg a közeljövőben a keszthelyi Balaton-part – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 10