Manninger Jenő
Erkölcsi adósság törlesztése, felelősségre vonás PDF Nyomtatás E-mail

2010. május 29-én kétharmados Fidesz támogatással magalakult a második Orbán-kormány a magyar parlamentben. Ez az erő, amelyre a választópolgárok felhatalmazták a Fideszt, nemcsak az átmeneti korszak felszámolására és válságkezelésre ad lehetőséget, hanem egy új rendszer megteremtésére is. Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: nemcsak a rendszerváltást követő hatodik országgyűlés alakult meg, hanem alkotmányozó, rendszeralapító parlament is. Manninger Jenővel, Zala megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjével, a Zala Megyei Közgyűlés elnökével beszélgettünk az első parlamenti döntésekről.

Bővebben...
 
Készülnek az önkormányzati választásokra PDF Nyomtatás E-mail

A települési polgármesterek jelölésével hivatalosan is megkezdődött a Fidesznél a várhatóan október eleji önkormányzati választásokra való felkészülés. Zala 3. számú választókerületében a párt helyi szervezetei az elmúlt hetekben döntöttek a jelöltek támogatásáról.

Bővebben...
 
Nehéz helyzetben hagyta a Bajnai-kormány az önkormányzatokat PDF Nyomtatás E-mail

2010. június 11-én tartotta soros ülését a Zala Megyei Közgyűlés, amelyet követően sajtótájékoztatót tartott Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a lényeges napirendi pontokról.

Bővebben...
 
Kétélű az akcióterv adócsomagja: Ki jár jól, ki fizet majd rá? PDF Nyomtatás E-mail

Kétségkívül évek óta a legnagyobb jelentőségű változásokat tartalmazza a miniszterelnök által kedden bejelentett 29 pont, amit Orbán Viktor nem kevesebbnek, mint gazdasági rendszerváltásnak nevezett. A kormány akciótervének hangsúlyos eleme a több részből álló adócsomag, erről kérdeztünk vállalkozókat, politikusokat, átlagembert.

Bővebben...
 
Manninger Jenő országgyűlési képviselő sajtóközleménye PDF Nyomtatás E-mail

Manninger Jenő országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) felszólítja a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. vezetőit és a tulajdonosokat, hogy várják meg az új kormány hivatalainak felállását, mielőtt hosszú távú elkötelezettségeket vállalnak.

Bővebben...
 
A Zalavári Történelmi Emlékpark turisztikai fejlesztése PDF Nyomtatás E-mail

A Zala Megyei Önkormányzat pályázata 73.849.971 Ft támogatásban részesült a Nyugat-dunántúli Operatív Program „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” pályázati kiírásán, melyhez a megyei közgyűlés 13.500.000 Ft saját forrást biztosított.

Bővebben...
 
Színvonalas szakképzés, korszerű körülmények közt PDF Nyomtatás E-mail

189 millió forintos uniós támogatással újul meg hamarosan a Keszthelyi VSZK, a város önkormányzati fenntartású középiskolája. A felújítás látványos eredményei mellett a megújuló villamos és fűtési rendszerrel az üzemeltetési költségek jelentős csökkentése érhető majd el.

Bővebben...
 
Még kijátszhatják lapjaikat a képviselők, de ősztől csökken a testületi létszám PDF Nyomtatás E-mail

A korábbi várakozásoknál radikálisabb önkormányzati létszámcsökkentést készül törvénybe foglalni a parlament; a Fidesz javaslatának vitája már zajlik a Tisztelt Házban, és akár a jövő héten megtarthatják a zárószavazást. – írta május 21-én a Zalai Hírlap.

Bővebben...
 
Tanuszoda épül Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail

Régi álma válik valóra Keszthely városának, a helyben és a környéken élőknek egyaránt: a Zala Megyei Önkormányzat és Keszthely Város Önkormányzata összefogásával tanuszoda épül a városban. A beruházás előirányzataként a járulékos költségekkel együtt mindösszesen bruttó 250.000.000 Ft –ot különítettek el a Zala Megyei Közgyűlés. 2010. május 19-én helyszíni bejárásra hvta a sajtó munkatársait Manninger Jenő a megyei közgyűlés elnöke, és Ruzsics Ferenc polgármester.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 10