Manninger Jenő
Régi álom vált valóra - Élő Örökségünk  címmel nyert pályázatot Zala és Vas megye és a Muravidék PDF Nyomtatás E-mail
 A Szlovénia – Magyarország Operatív Program 2007-2013. keretében 2008 őszén benyújtott „Múltunk közös értékei – Élő Örökségünk” elnevezésű pályázat fő céljai az eddigi háromoldalú együttműködés kooperációjának, hatékonyságának növelése, és a sajátos kulturális értékek fejlesztése.
Bővebben...
 
Tovább romlik a Zala Megyei Kórház pénzügyi helyzete az elégtelen központi finanszírozás miatt PDF Nyomtatás E-mail
ImageManninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a szeptember 11-i, pénteki közgyűlés kapcsán előzetesen elmondta: Az idei évben a kormányzati finanszírozás olyan mértékben csökkent, hogy még a 4%-os betegforgalom növekedés mellett is 870 millió forinttal kevesebb bevétele lett a Zala Megyei Kórháznak.
Bővebben...
 
Sok embert vonzott a lenti Family Weekend PDF Nyomtatás E-mail
 A vásár szervezésének jogát tavaly saját kezébe vevő önkormányzat úgy döntött, idén egészen más koncepcióval áll elő, s az elmúlt évekre jellemző általános gazdasági kiállítás helyett olyan családi fesztiválra invitálja a látogatókat, ahol a szórakozás mellett kifejezetten az egészségmegőrzés, az egészséges életmód és a szépségápolás kerül előtérbe.
Bővebben...
 
Méltósággal emlékeztünk - Szent István ünnepe térségünkben PDF Nyomtatás E-mail

Akadtak, akik ,,világméretű" torta készítésével, hivalgó tűzijátékkal, boros programokkal kívántak ünnepelni augusztus 20-án. Ők azok, akik semmit nem tudnak, és semmit tudni nem akarnak első magyar királyunkról, a magyar állam- és megyealapítás időszakáról, a Szent Korona és a Szent Jobb ebből az időből eredő tiszteletéről. Így aztán augusztus 20-ról eltérő értékrenddel emlékezett meg az ország.

Bővebben...
 
Kerékpárverseny és túra Zalakaroson PDF Nyomtatás E-mail

A Vuelta Kft. szervezésében immár harmadik alkalommal indult neki több száz kerékpáros, hogy meghódítsa a Zalakaros Város Napjai programsorozat keretében a Kis-Balatont. Zalakarosról indulva az edzettebb versenyzők két 45 km-es kört tettek meg, az óvatosabbak egyszer kerülték meg a tavat, és érkeztek vissza Zalakarosra a városközpontba, a Thermál úton felállított célterületre.

Bővebben...
 
A megye támogatja a kistelepülések pályázatait PDF Nyomtatás E-mail

A Zala Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a községi, nagyközségi önkormányzatok fejlesztési célú pályázatainak támogatásáról szóló rendelete alapján önerő kiegészítését szolgáló vissza nem térítendő támogatásban részesíti az alábbi településeket.

Bővebben...
 
Zala 1000 éves születésnapját ünnepelte PDF Nyomtatás E-mail

Az 1009-ben Szent István nevében íródott sólyi oklevél szerint 2009-ben Zala, Pest Veszprém és Fejér megye ünnepli írásos említésének ezredik évfordulóját. A Zala Megyei Önkormányzat méltó megemlékezésére június 14-én Zalaváron, az egykori megyeszékhelyen került sor.

Bővebben...
 
Most jön a feketeleves a kórházaknak! PDF Nyomtatás E-mail

ImageA Zala Megyei Kórház jelenlegi gazdasági, pénzügyi helyzetét, valamint az áprilisban megváltozott finanszírozás hatásait értékelték. A betegellátás jelenlegi színvonalát havi 800 millió forintból lehet megtartani. Ezzel szemben az új finanszírozási rendszer szerint a kórház hozzávetőlegesen 730 millió forint összeget kap az OEP-től 2009. július 1-től.

Bővebben...
 
Babakocsis tüntetés a gyermekekért! PDF Nyomtatás E-mail

A Fidesz - MPSZ Keszthely és térségi szervezetei autóbuszt indít 10-én vasárnap 13.00 órakor Budapestre a Fő téri FIDESZ iroda elől! (Kossuth L. u. 47) Bajnai Gordon tervei között a gyes egy évre való lecsökkentése, valamint a szocpol és a családi pótlék megvonása szerepel. A brutális megszorítások ellen tiltakozva hirdetjük meg a babakocsis tüntetést gyermekeinkért, mert úgy gondoljuk, hogy elég volt!

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

8. oldal / 10